Bérléssel kapcsolatban keress bennünket!

A bérlés folyamata nagyon egyszerű, négy dolgot kell megtenned, megjegyezned:

 1. Válaszd ki a kerékpárt (jobb oldalt). Érdemes átnézni a kínálatot, mert nem mindegy, hogy melyik méret a neked való. Egy – egy kerékpárból van több méret méret.
 2. Válaszd ki az időpontot (dátumot – bal felső sarok).  A rendszer automatikusan működik, az időpont szűkíti a kínálatot, tehát ha az adott időpontra nincs meg az a bicaj, amit kinéztél, akkor az nagy valószínűséggel foglalt.
 3. Hétvégére csak úgy tudsz bérelni, ha pénteken elviszed és hétfőn hozod. Ha péntek estére és hétfőn reggel állítod be az elvitel és a visszahozatal idejét, a rendszer csak két napot számol. Nem tudsz úgy bérelni, hogy szombat este, vasárnap reggel vinnéd, vagy vasárnap hoznád vissza, mert nem vagyunk nyitva.
 4. Fizetned a foglaláskor nem kell. A rendszer kiszámolja a díjat és a foglaló összegát, errúől kapsz egy elektronikus értesítést. Fizetni vagy készpénzzel helyben vagy utalással tudsz, amiről kaphatsz proforma és rendes számlát.

A kerékpárokat 2023. májusától az L-Bike szervíz- és kerékpárboltban tudod átvenni és oda is kell visszahoznod.

Kapcsolat

——————————————————————————-

Általános Szerződési Feltételek Elektromos kerékpárok bérbeadásához

Jelen Általános Szerződési Feltételek Elektromos kerékpárok bérbeadásához tartalmazzák a ebikeberles.hu brandet kiszolgó AK-S Kft. (továbbiakban: AK-S) tulajdonában lévő elektromos kerékpárokra vonatkozó bérlési szabályokat.

Szolgáltató (bérbeadó) a AK-S, a kölcsönző személy a bérlő.

1. Kapcsolat

Az esetleges felmerülő igényeket, kérdéseket, panaszokat a következő kapcsolati lehetőségeken lehet igénybe venni:

 • email: info@ebikeberles.hu
 • Telefon: Erik: +36204993689
 • Telefon: Imi: +36306161788
 • Telefon: Csaba: +36306554805

2. Bérelhető kerékpárok

 • Focus Aventura
 • Focus Planet
 • Winora Y 420.X
 • Haibike Sduro Trekking 4.0
 • Gepida Alboin 1000 SLX
 • Corratec Power Urban 28
 • Bianchi Impulso E-Allroad
 • Specialized Turbo Vado ebike

A kerékpárok adatainak részleteit a kerékpárok fül alatt megtalálod.

3. Általános bérlési szabályok

 1. Bérlési időszak: Az év minden napján van lehetőség bérlésre.
 2. Szolgáltató kerékpárjait bérelni lehet a bike4fun által szervezett túrákra, illetve magán célra is.
 3. Minimális kölcsönzési idő 1 teljes nap.
 4. Fenntartjuk a jogot, hogy a bérlési időszakot megváltoztassuk, szüneteltessük vagy időszakosan leállítsuk.

4. A kerékpárok felszerelése, tisztítása, megfizetendő díjak sérüléskor

 1. A kerékpárokat a bérbeadó letisztítva, üzemképes állapotban adja át a bérlőnek. A bérlő a kölcsönzési idő végén a kerékpárt köteles ugyanígy letisztítva, üzemképes állapotban visszaadni. Amennyiben a bérlő a kerékpárokat nem a kölcsönzési állapotban hozza vissza, a bérbeadó a kaucióból levon 5000 ft-ot.
 2. A kerékpárok biztonsági felszereléséhez tartozik az első és a hátsó világítás, a csengő, a prizma.
 3. A kerékpár bérlésekor a bérlő megkapja a kerékpárt, az akkumulátorhoz tartozó egy darab kulcsot és az akkumulátorhoz tartozó töltőt. A kerékpárhoz minden esetben jár egy lakat.
 4. A KRESZ által előírt, a forgalomban való részvételhez szükséges (egyéb) felszerelésekről a bérlőnek kell gondoskodnia (pl. bukósisak, láthatósági mellény). Az ennek hiányából adódó esetleges bírságot a bérlőnek kell fizetnie.
 5. Amennyiben a bérlő a kerékpáron sérülést okoz, azt nem a kölcsönzéskor kapott állapotban hozza vissza, a bérbeadó jogosult a sérült tételnek megfelelő összeget levonni a kaució díjából.

5. A bérlés folyamata, átvétel / leadás helyszíne, bérlési szabályok

 1. A kölcsönzéshez a bérlőnek az elektronikus rendszerben kell bérelni a kerékpárt. Arendszer figyeli a készletet és csak azt a kerékpárt engedi kibérelni, amely az igényelt időszakban bérelhető. A bérléshez a bérlőnek meg kell adnia egyes adatait. A bérléskor megadott adatokért (benne a bérleti időszakárt) vagy az abból fakadó költségekért a bérlő felel. A megadott adatokat az adatvédelmi szabályaink szerint törvényesen és biztonságosan kezeljük.
 2. A bérlés után a Szolgáltató képviselője jelentkezik a bérlőnél, tisztázzák az esetleges nem tisztázott részleteket (kerékpár feévétele, leadésa, stb.) és a szóban megbeszéltek szerint a kölcsönzésre lehetőség nyílik.
 3. A kerékpár kölcsönzése csak 18 éves kor felett lehetséges.
 4. A kölcsönzés feltételei:
  1. Két fajta érvényes irat (személyi igazolvány és/vagy jogosítvány és/vagy lakcímkártya és/vagy útlevél) bemutatása,
  2. Az iratok fénymásolása vagy lefotózása,
  3. A kölcsönzési díj és a kaució kifizetése,
  4. bérleti szerződés kitöltése és aláírása.
 5. A bérlő a bérbeadóval együtt köteles a kerékpárt a kölcsönzés megkezdésekor átnézni, hogy a kerékpáron található esetleges sérüléseket rögzíthessék a szerződésben (fotó készül róla).
 6. A kerékpárokat előre egyeztetett időpontban a IX. kerületben, az L-Bike kerékpárboltban lehet átvenni (IX. Lónyai utca 58.). Külön kérés esetén lehetőség van a kelenföldi átvételre is (XI. Borszék köz 1/B.)
 7. Szabad kapacitás függvényében kerékpár-kiszállítást is vállalunk. Ennek ára függ az időponttól és a helyszíntől is.
  Kiszállítás Budapesten kívülre: 180Ft/km.
  Kiszállítás Budapestre:
  XI., XXII., XXI. IX. kerület – 3000 ft. (I. zóna)
  I., V., VI., VII., VIII. (belváros, II. zóna) – 5000 ft.
  II., XII., XIII., XIV., X. kerület (III. zóna) – 7000ft.
  III., IV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXIII. (IV. zóna) – 9000 ft.

6. Kölcsönzési díj, kaució, késedelmi díj

Bérleti díjak magán célra (2022. április 15-től)

 • 1 nap: 12.000 Ft
 • 2 nap: 22.800 Ft
 • 3 nap: 33.600 Ft
 • 4 nap: 42.000 Ft
 • 5 nap: 50.400 Ft
 • 6 nap: 56.400 Ft
 • 7 nap: 62.400 Ft
 • 8 nap: 68.400 Ft
 • 9 nap: 73.200 Ft
 • 10 nap: 78.000 Ft

c. Ennél hosszabb időre egyedi ajánlat készül.

d. A Kaució mértéke: 50.000 Ft/kerékpár

e. A kölcsönzés esetén a kerékpárt elvinni és visszahozni a kölcsönzés napján lehet, 8-20 óra között. Amennyiben a kölcsönzési időszak előtti napon szeretnék elvinni (18.00 után) a kerékpárt és/vagy a kölcsönzési időszak lejárta utáni napon szeretnék visszahozni (reggel 9.00-ig), erre lehetőség van, a bérlési rendszer ezt kezeli.

f. A kölcsönzés megkezdése előtt, előre nem megállapodott időszakon túli késedelmes visszahozatal esetén pótdíjat számítunk fel. A pótdíj ilyen esetben mindig egy újabb megkezdett napot (annak az eredeti kölcsönzési díjhoz viszonyított különbözetét) jelenti.

g. A kaució a kerékpár visszahozatalakor visszafizetésre kerül, amennyiben a kerékpár sérülésmentes állapotban van. A kaució minden esetben készpénzben fizetendő.

h. A bérlés visszamondására a bérlési időpont előtt max. 48 órával van lehetőség. A bérlési napon a kerékpárokat nem lehet visszamondani, ebben az esetben a bérleti díjat ki kell fizetni.

7. A bérlők kötelezettségei: a kerékpár használata

 1. A bérbeadó a bérlőt tájékoztatja a kerékpár szakszerű és kíméletes használati módjáról. A bérlő kötelezi magát arra, hogy a bérelt kerékpárt ennek megfelelően, kíméletesen és szakszerűen fogja használni.
 2. A bérlő kijelenti, hogy tisztában van ez elektromos kerékpár menettulajdonságaival (gyorsulás, elektromotor rásegítésének mértéke), használati módjával (rásegítés állítása, váltás fontossága, akkumulátor töltése, stb.) és lehetőségeivel.
 3. A bérlő kötelezi magát arra, hogy maximális gondossággal jár el a bérelt kerékpár biztonsága érdekében. A kerékpárt minden esetben gondosan tárolja, ha nem használja, lelakatolja és mindent megtesz a lopás elkerülése ellen.
 4. A bérlő a lehető legnagyobb gondossággal szállítja a kerékpárt és a szállítás alatt tudomásul veszi az elektromos kerékpár súlyából adódó kötelezettségeket (megfelelő kerékpárszállító használata).
 5. A bérlő tudomásul veszi, hogy a kerékpárokat az adott országban érvényes közlekedési szabályok szerint köteles használni.
 6. A bérlő vállalja és kijelenti, hogy mind egészségügyileg, mind testileg és szellemileg alkalmas a saját felelősségre történő kerékpározásra, illetve képes a kölcsönzött elektromos kerékpárt rendeltetésszerűen használni, tisztában van annak módjával.
 7. A bérlő vállalja és kijelenti, hogy a bérelt kerékpár használata közben elszenvedett bármilyen esetleges sérülés esetén az ellátás és a gyógyítás anyagi terhét önállóan viseli.
 8. A bérlő vállalja és kijelenti, hogy a bérlés alatt önmaga gondoskodik saját maga biztosításáról (egészség, vagyon és felelősség).

8. Sérülés, elvesztés, rongálás, hiányos visszaadás

 1. A Bérlő tudomásul veszi, hogy a kerékpárok biztosítással nem rendelkeznek.
 2. A Bérlő tudomásul veszi, hogy a kerékpáron található esetleges sérüléseket az AK-S terhére csak akkor lehet elszámolni, ha a bérlő a látható sérüléseket használat megkezdéséig jelzi a szolgáltatónak és azt bevezetik a szerződésbe.
 3. A Bérlő kötelezi magát, hogy a kerékpárokat a bérlési időszak lejárta után az AK-S képviselője részére ugyanolyan állapotban adja vissza, ahogy kapta.
 4. A bérlő tudomásul veszi, hogy a kerékpár sérülése vagy valamilyen alkatrészének hiánya esetleg nem megfelelő működése esetén a bérlő köteles megtéríteni az okozott kárt vagy a hiányzó, nem megfelelően működő alkatrész árát. A kár mértékét a bérbeadó a forgalmazóval egyeztetve állapítja meg.
 5. Amennyiben a kerékpár oly mértékben sérült, hogy nem javítható, vagy a kerékpár elveszett, a bérlő a kauciót nem kapja vissza és a köteles a kerékpár teljes árát megtéríteni. Bérbeadó az ezt meghaladó egyéb kárát is érvényesíti Bérlővel szemben.
 6. Bérlő tudomásul veszi, hogy a kerékpárban vagy a kerékpárral másnak okozott károkért teljes anyagi felelősséggel tartozik.

9. Bérlet megszűnése

 1. A jogviszony megszűnésekor a Bérlő a kerékpárt rendeltetésszerű állapotban köteles visszaadni, alkatrészeivel és a kölcsönzött egyéb eszközökkel együtt.
 2. A bérlet megszüntét a felek írásban rögzítik.